Ministrul bulgar al economiei va vizita Moscova însoţit de oameni de afaceri

Ministrul bulgar al economiei, Bojidar Lukarski, însoţit de 40 de oameni de afaceri din Bulgaria, va vizita Moscova în perioada 24-26 mai 2015, a comunicat Agenţia Executivă pentru Stimularea Intreprinderilor Mici şi Mijlocii din Bulgaria.

Ministrul bulgar al economiei are prevăzută o întrevedere cu primul locţiitor al ministrului rus al dezvoltării economice, Aleksei Lihaciov. Se estimează ca în timpul convorbirilor să fie examinate posibilităţile dezvoltării relaţiilor economice bulgaro-ruse, înclusiv în condiţiile sancţiunilor UE faţă se Rusia şi a măsurilor de răspuns ale Moscovei. Scopul principal al acestei întrevederi va fi pregătirea şedinţei Comisiei Interguvernamentale bulgaro-ruse pentru cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică, care a fost estimată în luna mai a.c. de ministrul bulgar ca probabil a se desfăşura în luna octombrie, precedenta şedinţă consumându-se în anul 2011.

Pentru reprezentanţii business-ului bulgar va fi organizat un forum de afaceri ruso-bulgar, au precizat organizatorii. Mai este prevăzută vizitarea celei mai mari expoziţii internaţionale de produse ale construcţiei de maşini şi prelucrarea metalelor, precum şi a celui de al 9-lea forum internaţional pentru gestionarea deşeurilor, manifestări care se desfăşoară în Rusia.

www.monitor.bg – 23 mai