Navele militare româneşti şi străine se adună în Portul Constanţa, pentru a participa la Exerciţiul Trident Poseidon 2015

USS Ross - sursa: www.navy.mil
USS Ross – sursa: www.navy.mil

Navele militare româneşti şi străine se adună în Portul Constanţa, pentru a participa la exerciţiul Trident Poseidon 2015. Dragorul Maritim Shkval a sosit din Bulgaria încă de vineri, iar astăzi va ajunge şi distrugătorul american USS Ross.
Astăzi este aşteptat să sosească în Portul Constanţa distrugătorul american USS Ross, pentru a participa la exerciţiul multinaţional Trident Poseidon 2015, organizat de forţele navale române în perioada 22 – 28 mai. Asemenea navelor USS Cook şi USS Porter, USS Ross este un distrugător extrem de specializat, multirol, dotat atât cu senzori şi capacităţi de interceptare antirachetă, cât şi capacităţi standard de atac terestru antisubmarin şi de apărare antiaeriană. Pe timpul staţionării navelor aliate în Portul Constanţa, militrarii români şi străini vor participa la ateliere de lucru pentru stabilirea modalităţilor de acţiune şi activităţilor ce vor fi executate pe mare în timpul exerciţiilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 mai)