IL MESSAGGERO: La Viterbo au fost arestate trei persoane care câştigau de pe urma prostituţiei cu minore

IL MESSAGGERO (Italia), 25 mai 2015 – Racolau fete din România, le aduceau în Italia şi le obligau să se prostitueze ameninţându-le că în cazul în care vor înceta să mai facă asta, vor avea grijă ca familiile lor să afle cu ce s-au ocupat acestea în Italia.
Trei români (doi bărbaţi şi o femeie) au creat o „afacere” care se desfăşura între oraşele Terni şi Viterbo şi care le-a adus câştiguri importante, având în vedere investițiile uriașe descoperite în țara lor de origine. Din păcate pentru ei, carabinierii au spulberat totul prin operaţiunea “Libertà”, nume deloc întâmplător, având în vedere faptul că una dintre tinerele exploatate era minoră.
În urma anchetei F.I. şi G.A., de 35 şi respectiv 27 de ani şi G.D., soţia acestuia, în vârstă de 25 de ani, au ajuns la închisoare. Cei trei au fost capturaţi pe ultima sută de metri, în noaptea de sâmbătă spre duminică când se pregăteau să se întoarcă în România. „Afacerea” celor trei le asigura intrarea unei sume de 1.500 de euro pe zi, din care 80 % intra în buzunarele exploatatorilor şi ceea ce rămânea, în cel al fetelor.
Investigaţiile coordonate de procurorul Paola Conti au durat 2 luni. Una dintre fetele obligate să se prostitueze avea doar 17 ani. Infractorii închiriaseră două apartamente în care fetele îşi primeau clienţii, care plăteau între 50 şi 200 de euro pentru o „activitate” care le aducea ”angajatorilor” un câştig prosper. Anunţurile erau publicate pe site-uri specializate, iar la cerere, fetele erau trimise să „lucreze” şi la domiciliul clientului.
Cei doi bărbaţi se află acum în penitenciarele din Viterbo și Terni, iar femeia în cel din Civitavecchia, fiind acuzaţi de racolarea, exploatarea și prostituția forțată a minorilor.
Articol de Massimo Chiaravalli
Traducerea: Cătălina Păunel