Perspective romane 3 – 21 iunie 2015, Sala Irina Nicolau – Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteptă miercuri, 3 iunie 2015, de la ora 17.30, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expoziției de fotografie Perspective romane.

Seria dialogului fotografic româno-italian continuă la Muzeul Național al Țăranului Român, pentru al treilea an consecutiv, expoziția de anul acesta fiind dedicată Zilei Naționale a Italiei. După Peisajele credinței și Gesturi care ne leagă, iată-ne în fața unui dialog inedit. Asta, pentru că, Perspective romane este, la prima vedere, doar un monolog fotografic, exclusiv italian. La o privire mai atentă și mai adâncă, dialogul între Italia și România este acum mai viu ca oricând, am spune chiar că e vorba de un dublu dialog. Primul este cel dintre Roma și fotograful român, îndrăgostit iremediabil de ea și care o surprinde în diversele ei ipostaze emblematice. Cel de-al doilea este purtat de Roma cu publicul român, căruia îi sunt supuse privirii imagini, pentru unii cunoscute, pentru alții închipuite sau neștiute, dar care poartă, toate, pecetea unică, inconfundabilă, a orașului eternității.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până pe 21 iunie 2015, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.