Tamara Buciuceanu Botez într-un spectacol scris special pentru ea

Joi, 28 mai , la Radio România Actualităţi, de la ora 23:05 , Teatrul Naţional Radiofonic vă invită să ascultaţi, în premieră, spectacolul radiofonic Atenţie se-nchid uşile, de Sorin Petrescu, în regia aristică a lui Vasile Manta. Sorin Petrescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, este colaborator fervent, încă din 1982, al Teatrului Naţional Radiofonic.

Piesa Atenţie se-nchid uşile se încadrează cu exactitate în tabloul satirico-umoristic al prozei şi dramaturgiei lui Sorin Petrescu. Două prietene participă la parastasul soţului uneia dintre ele, dar… surpriză, la parastas este invitat nu un popă, ci un striper! Doar că, dincolo de comedia de limbaj şi de situaţie, personajul principal Acriviţa Opleniţă şi striperul descoperă cenuşiul vieţii lor şi lipsa oricăror perspective. Este momentul când cei doi iau o hotărâre!

Textul conceput anume pentru teatru radiofonic prezintă toate calităţile tehnice cerute de o producţie de acest gen, fiind o satiră autentică la adresa făţărniciei, a ipocriziei şi, nu în ultimul rând, a cupidităţii în faţa unui eveniment tragic. Transformarea unui parastas în spectacol cu striper ţine de nota umorului negru, dar spumos, lipsit însă de orice vulgaritate, dezvăluind lumi până atunci nebănuite în oameni obişnuiţi.

Textul este scris concis, cu răsturnări de situaţie care stârnesc hazul şi buna dispoziţie şi poate cel mai important lucru, scris special pentru marea noastră actriţă Tamara Buciuceanu, cea care a primit recent premiul Academiei Române Aristizza Romanescu, ca o recunoaştere a meritelor sale şi a întregii sale activităţi în slujba Thaliei. Alături de ea, alţi mari actori ai scenei româneşti, Dorina Lazăr, Dorel Vişan şi Mihai Mălaimare, completează distribuţia .

Regia de studio: Janina Dicu şi Reanata Rusu; Regia muzicală: Patricia Prundea; Redactor: Mircea Zăvoianu