Garda Civilă din Spania a reţinut cinci cetăţeni români, acuzaţi că au vândut şi exploatat o fetiţă de 11 ani

Garda Civilă din Spania a reţinut cinci cetăţeni români, acuzaţi că au vândut şi exploatat o fetiţă de 11 ani. Minora, victima abuzurilor sexuale şi a maltratării, se află în Sevilla, alături de părinţii ei, care vor fi judecaţi în libertate. Corespondentul RRA în Spania, Annamaria Damian, relatează.

Reporter: 17.000 de euro este suma pe care părinţii unei fete de 11 ani, cetăţeni români cu rezidenţa la Sevilla, au primit-o de la o familie pentru aşa-numitul ritual de căsătorie. Copilul a fost vândut unei familii de cetăţeni români care trăiau în Valladolid. Aici a devenit victima presupusului soţ şi a familiei întregi a acestuia, care, între altele, a obligat-o să muncească în agricultură.

Roberto Ferrero, comandant al grupului de operaţiuni al Gărzii Civile din Valladolid: O persoană de 11 ani a fost cumpărată ca un obiect şi pusă la dispoziţia acestei familii pentru a munci, a face curat şi pentru a fi abuzată sexual.

Reporter: Minora a reuşit să-şi sune părinţii şi le-a cerut ajutorul, însă familia din Valladolid a cerut o despăgubire de 10.000 de euro. Autorităţile de aici au intervenit când copilul a fost trimis cu autobuzul de la Valladolid la Sevilla şi i-au reţinut atât pe părinţi, cât şi pe abuzatori. Persoanele arestate sunt acuzate de trafic de persoane, abuzuri sexuale, agresiuni sexuale, violenţă de gen şi exploatare în muncă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 mai