Gala CAESAR. Premiile CAESAR „Lideri pentru România”

Prima ediție a Galei CAESAR se desfăşoară astăzi, 29 mai 2015, la Athénée Palace Hilton în București. Gala CAESAR este un eveniment de recunoaștere publică a unor lideri autentici în societatea românească.

Scop. Gala CAESAR are ca scop promovarea implicării admirabile a celor care contribuie la transformarea pozitivă a României în sectorul public, în mediul privat și în societatea civilă.

Invitați. Gala CAESAR prezintă trei vorbitori-cheie: Steve Jarding, Profesor al Universității Harvard și expert în campanii electorale în întreaga lume, va susține o prezentare pe tema: „Today’s World and the Need for Authentic Leadership: How to Make a Difference”. Profesorul Jarding a fost artizanul unor victorii electorale notabile în Statele Unite și în întreaga lume, iar astăzi pregătește viitori lideri la Harvard Kennedy School of Government. La eveniment va fi prezentă, de asemenea, Elif Memet, olimplică internațională originară din Constanța, invitată la Casa Albă în urma unui concurs internațional de eseuri. Nu în ultimul rând, co-fondatorul și Președintele CAESAR, Sebastian Burduja, va oferi o prezentare în avanpremieră a cărții sale „Între speranță și deziluzie. Democrație și anticorupție în România postcomunistă” (Humanitas, 2015). Volumul poate fi achiziţionat în format electronic de pe http://www.libhumanitas.ro/intre-speranta-si-deziluzie-sebastian-i-burduja-humanitas-2018.html.

Participanți. La eveniment vor participa personalități din sfera publică românească și internațională, reprezentanți ai instituțiilor publice românești, membri ai corpului diplomatic acreditat la București, personalități din mediul academic, din sectorul privat și din societatea civilă, oameni de afaceri, colecționari de artă, consiliul consultativ al CAESAR, precum și membri și susținători ai Fundației CAESAR.

Premiile CAESAR „Lideri pentru România”. Premianții Galei CAESAR sunt profesionişti recunoscuți din sectorul public, din mediul privat și din societatea civilă. Acești lideri – lideri consacrați și lideri pentru viitor – se disting prin trei calități fundamentale: competență, caracter și pasiune. Astfel, pentru sectorul public, premiul pentru lider consacrat se va înmâna Domnului Bogdan Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe, iar premiul lider pentru viitor Domnului Nicolaie Moldovan, City Manager al Municipiului Alba-Iulia. Pentru sectorul privat, premiul pentru lider consacrat se va acorda Doamnei Manuela Plăpcianu, CEO Artmark. La categoria lider pentru viitor al sectorului privat va fi premiat Domnul Bogdan Iordache, co-fondator al How to Web, Startup Spotlight, Tech Hub Bucureşti, Tech Angels, Concetoo şi Stagii pe Bune. Premiul pentru lider consacrat al societăţii civile se va acorda Alteţei Sale Prinţesa Marina Sturdza, personalitate implicată în proiecte umanitare naţionale şi internaţionale precum „Hope and Homes for Children”. Premiul lider pentru viitor al societiţii civile se va înmâna Doamnei Adelina Toncean, membru al Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina: http://www.fundatiacaesar.ro/gala-caesar-2015/.