”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, un volum de Petre Crăciun ce va fi prezentat de copii la sediul ICR în 10 iunie 2015

Miercuri, 10 iunie, orele 17.00, la sediul Institutului Cultural Român din Bucureşti, va avea loc lansarea volumului pentru copii ”Cu Andersen în Regatul Poveştilor”, de Petre Crăciun, Editura Zorio 2015 (ilustraţii de Anca Smărăndache).

Va fi o lansare de carte cu prilejul căreia vor vorbi mai mult copiii. Participă elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 103 din Capitală (profesor Tinela Piţuru), care vor interpreta fragmente din volumele ”Cu Andersen în Regatul Poveştilor” şi ”Fetiţa din Floare”, iar elevele Raluca Georgescu (Şcoala nr. 80) şi Maria Ruxandra Popescu (Şcoala nr. 149) care au citit deja volumul, ne vor oferi un rezumat al cărţii.

Elevele Petre Andra şi Precup Andrada, de la Şcoala pentru Deficienţi de Vedere din Bucureşti (profesor Carmen Avramescu) vor oferi asistenței două piese muzicale pentru copii.

Actorul Toma Vasile, din Giurgiu, va lectura un fragment din noua carte a autorului.

Evenimentul va avea loc sub egida Filialei Literatură pentru copii şi tineret a U.S.R., fiind prezent, pentru a ne încuraja la lectură, preşedintele Filialei, scriitorul Victor Gh Stan.

În finalul întâlnirii vor fi premiate lucrările la concursul de desene inspirate din basmul ”Floarea Înţelepciunii şi Iarba Puterii”, de Petre Crăciun, iniţat de portalul Literatură Copii cu prilejul Zilei Copilului.

Vor fi prezenţi, de asemenea, şi alţi elevi din capitală, scriitori, cadre didactice. Toţi copiii prezenţi vor primi din partea editurii certificate de ”Ambasadori ai poveştilor scrise şi nescrise”.

Subiectul cărţii: Mai mulţi copii din România (Petruţ, Tudor, Giulia şi micul Robert) se trezesc într-o dimineaţă vorbind într-o limbă necunoscută. Părinţii intră în panică şi află, cu stupoare, că cei mici vorbeau limba daneză. Această senzaţională întâmplare se petrece în ziua de 2 aprilie, atunci când s-a născut Hans Christian Andersen. Vă întrebaţi, desigur, de ce s-a petrecut acest lucru: pentru că toţi iubeau basmele marelui povestitor, motiv pentru care părintele Soldăţelului de plumb a decis să îi invite în Regatul Iubitorilor de Poveşti, pentru a deveni ambasadori ai săi şi ai celorlaţi autori.

Volumul deschide un amplu ciclu de aventuri în Regatul Poveştilor, avându-i ca eroi pe Petruţ, Tudor, Giulia şi micul Robert.

*

Petre Crăciun este membru al Filialei Literatură pentru copii şi tineret a U.S.R, iar unul dintre volumele sale, Basme, a primit Premiul Cartea Anului în 2014 din partea Uniunii Scriitorilor. Autorul este iniţiatorul portalului Literatură Copii (www.literaturacopii.ro), singura publicaţie online dedicată în mod exclusiv creaţiilor literare pentru copii sau scrise chiar de copii. Este autorul a 11 volume pentru copii şi deţine calitatea de preşedinte al jurului celui mai prestigios concurs de literatură pentru copii – ”Tinere condeie”- organizat din 1967 de Ministerul Educaţiei (49 de ediţii).