Plenul Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe asupra solicitării DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a premierului Ponta

Plenul Camerei Deputaţilor ar urma să se pronunţe mâine dimineaţă asupra solicitării DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a primului ministru pentru acuzaţiile de conflict de interese. Anunţul a fost făcut, cu puţin timp în urmă, chiar de Victor Ponta, care a avut o primă întâlnire cu membrii Comisiei juridice, unde a convenit accelerarea procedurilor în cazul său.
Victor Ponta: „Important este că la ora 16:00 mă prezint, sunt audiat de colegii mei, dânşii fac un raport şi mâine vreau să fie votul în plen. Nu este bine nici pentru Parlament, nici pentru Guvern să tragem cumva de timp. Au fost de acord absolut toţi, a fost unanimitate, le mulţumesc pentru asta. La ora 16:00 mă prezint aici. Şi vă mulţumesc”.
Comisia juridică intenţionează să finalizeze raportul până diseară. Potrivit redactorului nostru Amalia Bojescu, vicepreşedintele Comisiei juridice, liberalul Ioan Cupşa, a declarat că liberalii vor vota pentru începerea urmăririi penale, atât în Comisie, cât şi în plenul Camerei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 iunie)