PNL vede rezolvarea situaţiei politice din ţară prin organizarea de alegeri anticipate

PNL consideră că sljuţia de ieşire din actuala criză politică este întoarcerea la urne. Co-preşedintee liberal Alina Gorghiu susţine că demisia premierului nu este suficientă, rezolvarea situaţiei fiind organizarea de alegeri anticipate: „Partidul Naţional Liberal face astăzi un apel la toate forţele politice din Parlamentul României pentru realizarea acestui consens politic în vederea pregătirii alegerilor generale anticipate. Evident că acest lucru presupune votarea, săptămâna viitoare, a Legii alegerilor generale pentru a putea fi organizate – ca să nu existe acest dubiu – alegerile generale pe noua lege”.
Tot astăzi, liberalii au anulat mitingul programat vineri la Palatul Parlamentului în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, acuzând contramanifestaţia pregătită de PSD. Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a ţinut să sublinieze însă că acţiunile de protest din ţară din ziua în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură la adresa guvernului vor avea loc conform programului inţial:
„Am decis ca mitingurile la nivel de prefecturi din toate judeţele să se desfăşoare în curul zilei de vineri, iar în cursul lunii iunie vom organiza un miting mare în Bucureşti, rugândul pe domnul Oprescu şi PSD-ul ca să nu mai vină şi atunci cu o contramanifestaţie pentru că ar fi chiar cu totul şi cu totul deplasat, cum este de fapt şi acum”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 iunie)