Strategia Naţională de Apărare urmează să să fie transmisă parlamentului spre adoptare

Strategia Naţională de Apărare a fost aprobată ieri în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi urmează să să fie transmisă parlamentului spre adoptare. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că documentul a fost gândit să ofere o viziune şi o direcţie în materie de securitate naţională, iar una dintre principalele noutăţi aduse este conceptul de securitate naţională extinsă.
Klaus Iohannis: Secuiritatea naţională nu este privită doar prin perspectiva apărării, ci prin evaluarea apectelor care ţin de ordine publică, economie, infrastructură, educaţie, sănătate, mediu, cultură, fiindcă toate acestea au un impact asupra securităţii naţionale.
Reporter: Strategia de Apărare se intitulează „O Românie puternica în Europa şi în lume”, a mai arătat şeful statului, adăugând că Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană, sunt reafirmate ca piloni ai politicii externe şi de securitate. Subiectul este temă de dezbatere azi la RRA, în emisiunea „Probleme la zi”, care începe la ora 13:20.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 iunie