Copiii de la Școala Gimnazială Step by Step îi susțin pe copiii bolnavi de cancer de la MagiCAMP într-o campanie despre generozitate: „Dăruiește o poveste!”

Copiii de la Școala Gimnazială Step by Step lansează o campanie despre generozitate pentru a susține MagiCAMP, tabăra unde copiii bolnavi de cancer își regăsesc copilăria și jocurile ei. Campania se numește Dăruiește o poveste!” și se încheie pe 14 iunie, la Teatrul de Comedie din București, cu două spectacole de teatru concepute integral de copii ce vor fi prezentate publicului începând de la ora 10.00.

Ce ne motivează să fie generoși, responsabili și dornici de implicare? Aflați gândurile copiilor despre generozitate și implicare citind poveștile realizate de aceștia la Școala Gimnazială Step by Step, în campania de susținere a copiilor bolnavi de cancer de la MagiCAMP, intitulată „Dăruiește o poveste!”.

„Îi ajutăm să depășească boala”, scrie Matei, elev al Școlii Gimnaziale Step by Step. Este despre „libertate și fericire, crede Teodora. „Îi ajutăm ca să uite de ce-a fost urât!”, spune Ioana.

Sunt doar câteva dintre gândurile și poveștile scrise de copiii Step by Step pentru a susține MagiCAMP, tabăra unde copii bolnavi de cancer își regăsesc copilăria și jocurile ei! Organizată de Melania Medeleanu, prezentator Prima TV „Focus din inima României”, de la ora 23.00, următoarea ediție a MagiCAMP va avea loc în această vară.

Proiectul Step by Step și MagiCAMP se numește „Dăruiește o poveste!”. De mai bine de câteva luni, copiii Step by Step s-au întâlnit cu Melania Medeleanu, au vorbit cu profesorii și au scris mesajele și poveștile lor de susținere pentru MagiCAMP, într-un exercițiu de generozitate și implicare.

Astfel, copiii Step by Step îi provoacă și pe părinți și pe publicul larg să li se alăture în acest exercițiu, și să participe la licitația prin care se poate dărui o poveste!

Campania se va încheia cu două spectacole de teatru, „Veronica” și „Maria Mirabela”, adaptate după cunoscutele filme și susținute chiar de copiii Step by Step, la Teatrul de Comedie din București, duminică, 14 iunie, între orele 10.00-13.00, care vor marca și sărbătoarea de final de an școlar la Step by Step.

Susținerea campaniei „Dăruiește o poveste!” se poate face în trei moduri:

  • Prin achiziționarea de bilete la spectacolele de teatru susținute de copiii. Prețul unui bilet este de 15 lei;
  • Prin licitarea și achiziționarea poveștii scrise de copilul tău sau de alți copiii! Prețul de pornire pentru fiecare poveste este de 50 de lei.
  • O donație directă în conturile MagiCAMP
  • Deschise la BCR
    IBAN: RO93RNCB0132142511010002
    (cont în euro)
    IBAN: RO23RNCB0132142511010001
    (cont în lei)

  • Deschise la UniCredit Tiriac Bank
    IBAN: RO89BACX0000001062715001
    (cont în euro)
    IBAN: RO19BACX0000001062715000
    (cont în lei)

Atât fondurile strânse din bilete de teatru, cât și cele obținute în cadrul licitației vor fi donate către MagiCAMP, iar instructori de Școala Gimnazială Step by Step vor susține câteva ateliere speciale cu copiii MagiCAMP.

Povestea Ioanei din clasa I AO parte dintre poveștile copiilor pentru care se poate licita, pot fi găsite AICI.

Licitația este deschisă și FACEBOOK a Școlii Step by Step, AICI. De asemenea, publicul poate să achiziționați bilete la spectacolele de teatru în schimbul unei donații de 15 lei, contravaloarea unui bilet, în conturile MagiCAMP.

Toate fondurile se vor duce la MagiCAMP, pentru a contribui la organizarea taberei din această vară, locul unde, sub atenta și discreta supraveghere a medicilor, copii bolnavi de cancer pornesc într-o aventură cu tiroliana sau își regăsesc împreună forțele și zâmbetul.

Dincolo de generozitate, proiectul Step by Step pentru MagiCAMP „Dăruiește o poveste!” are de asemenea o implicație de conștientizare a faptului că deși copiii bolnavi de cancer trec print-o poveste tristă și grea, ține de noi, toți ceilalți, nu doar de ei înșiși, ca în această poveste să își facă loc și frumusețea, generozitatea, iubirea, curajul, descoperirea, jocul, libertatea.

Povestea MiruneiProiectul este o trimite la puterea poveștilor, fiecare dintre noi fiind suma experiențelor noastre și a poveștilor pe care le construim în jurul lor.

În același timp, initiativa vorbește despre felul în care, de mai multe ori, poveștile ne schimbă viața.

 Contact pentru presă

Ana-Maria Onisei, OMA Vision

anamaria.onisei@omavision.ro, 0752.220.420