Ministrul trasporturilor, Ioan Rus, a anunţat că urmează să fie semnat contractul începerii lucrărilor la tronsonul de autostradă Piteşti-Sibiu

Ministrul trasporturilor Ioan Rus anunţă că mâine urmează să fie semnat contractul premergător începerii construcţiei tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu. El a prezentat succesiunea etapelor acestui proiect finanţat în proporţie de 90% din bani europeni.

Iona Rus: După ce urmează un montaj financiar pe treaba aceasta, după ce durează un an de zile studii geo ş.a.m.d., etapizarea luctrărilor pe tronsoane, astfel încât să începem din multe puncte simultan, s-ar putea ca să începem partea în care nu avem nevoie de atâtea studii geo, să spunem, că este o porţiune de la Sibiu spre munte şi de la Piteşti spre munte, în care am putea să începem mai repede lucrările decât în interiorul defileului sau chiar în interiorul zonei strict montane.
Realizator: Ministrul trasporturilor a mai spus că în această lună vor începe cu bani de la bugetul statului şi lucrările la tronsonul de autostradă Bucureşti – Braşov. El afirmă că lucrările vor avea loc pe bucăţi, deoarece studiile de fezabilitate pentru anumite porţiuni nu mai corespund.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iunie