RFI: PNL renunţă la miting: „Nu dorim incidente precum cele din iunie 1990”

 PNL a anunţat că renunţă la lanţul uman care urma să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, în condiţiile în care în aceeaşi zi, la aceeaşi oră și în același loc PMB a aprobat şi un miting al PSD. Anunţul a fost făcut de Vasile Blaga, care a declarat că liberalii nu vor să fie parte la manifestaţii ca în anii ’90.

Vasile Blaga spune că liberalii au decis să renunțe la organizarea ”lanțului uman” care urma să aibă loc la Palatul Pasrlamentului, vineri, în ziua dezbaterii moțiunii de cenzură în Parlament, hotărârea fiind luată în condițiile în care marți Primăria Capitalei a emis autorizație de miting și pentru PSD, pentru aceeași zi, același loc și aceeași oră.

”Nu dorim să fie incidente și nu dorim să fim părtași la evenimente ca acelea din iunie 1990 pentru că, din toate informațiile pe care le aveam, ne așteptam la acest lucru”, a spus Blaga, în urma ședinței BPN al PNL.

PNL primise de la Primăria Capitalei autorizație pentru organizarea unui miting la Palatul Parlamentului, vineri, când Parlamentul va dezbate moțiunea de cenzură a liberalilor.

Marți seară, Vasile Blaga spunea, la Gândul Live, că liberalii au avut parte de o ”surpriză”, constatând că Primăria Capitalei a aprobat și organizarea unui miting PSD în aceeași zi, la aceeași oră și în același loc.

Liberalii cer alegeri anticipate

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, miercuri, că Biroul Politic Naţional al partidului a adoptat o rezoluţie prin care liberalii fac apel „la realizarea consensului politic pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”.

Liberalii susţin, în rezoluţie, că „România se afundă, în aceste zile, în cea mai mare criză politică din ultimii 25 de ani” şi că Victor Ponta trebuie să demisioneze „de urgență”, „după cum trebuie să demisioneze întreg Cabinetul – confruntat cu o criză de credibilitate majoră”.

„Partidul Național Liberal consideră că schimbarea premierului nu este suficientă pentru bunul mers al României și al guvernării. Partidul Social Democrat, aflat la putere, este într-o profundă criză morală, având ca unică preocupare apărarea politicienilor suspecți de fapte de corupție și obstrucționarea Justiției. Prin faptele sale de zi cu zi, PSD pune la îndoială sistemul constituțional democratic și încalcă brutal normele statului de drept. PSD, prin liderii săi actuali, s-a delegitimat iremediabil și nu mai are ce oferi românilor”, se arată în rezoluţia adoptată de BPN al PNL.

Liberalii consideră că „singura soluție cinstită, transparentă și firească de ieșire din criza politică este întoarcerea la urne: alegerile anticipate”.

RFI, 10 iunie 2015