În trei oraşe din ţară şi în Capitală a început cea de-a zecea ediţie a evenimentului „Street Delivery”

În trei oraşe din ţară şi în Capitală a început astăzi cea de-a zecea ediţie a evenimentului „Street Delivery”. Organizatorii ne propun un sfârşit de săptămână cu străzi închise pentru maşini şi deschise pietonilor părtaşi la arta de a transforma oraşul. În Bucureşti, pe strada Arthur Verona şi în Piaţa George Enescu, sunt expuse 50 de proiecte de revitalizare a spaţiului urban, din cele 300 înscrise iniţial. Doar 10 au fost, însă, premiate cu câte 10.000 de euro fiecare şi au şansa să fie adopate de donatori individuali. Cristian Neagoe, din partea organizatorilor, i-a declarat Andreei Marin că anul acesta juriul care a selectat proiectele a fost mai exigent:
Cristian Neagoe: Anul acesta veţi găsi proiecte care se înscriu în tema „Amprenta de carbon”, care explică felul în care orăşenii ar trebui să se raporteze la consum, reciclăm, ne gestionăm resursele.
Reporter: Care ţi se pare cel mai creativ?
Cristian Neagoe: Îmi place foarte mult copacul solar, o formă organică de mobilier urban, unde te poţi odihni la o cafea Wi-Fi gratuit, poţi să-ţi încarci telefonul mobil, e o sursă de iluminat stradal şi e un prototip care ar putea ajunge să încarce cu energie verde chiar automobile electrice.
Realizator: Evenimentul este organizat simultan în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, iar anul acesta în premieră şi în Cluj, sub numele de „Someş Delivery”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iunie