LSRS lansează a patra ediție a evenimentului de cariere „Hai Acasă!” și BCCSE

Poster Hai Acasa!Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) lansează luni, 15 iunie 2015, cea de-a patra ediție a evenimentului de cariere „Hai Acasă!”, destinat tinerilor cu experiență academică peste hotare. Proiectul vizează în primul rând facilitarea relației dintre aceștia și mediul profesional din România și a accesului la oportunități de carieră pentru întoarcerea lor în țară.

Târgul de cariere „Hai Acasă!” va avea loc în data de 1 iulie şi se va desfăşura în Bucureşti, la SenecaAnticafe din strada Arhitect Ion Mincu, nr.1. Printre companiile care s-au alăturat în acest an demersului LSRS de promovare a României ca destinaţie de carieră se numără nume importante ale mediului de afaceri românesc precum: Deloitte, Accenture, Pfizer, Genpact, Raiffeisen Bank, Bosch şi Schaeffler România.

Programul „Hai Acasă!” va avea două dimensiuni complementare. Pe lângă evenimentul offline de pe 1 iulie, LSRS pune la dispoziția celor interesați și mediul online, prin intermediul platformei EventLink ce va facilita în perioada 24-30 iunie & 02-15 iulie interacțiunea directă între studenții români cu studii în străinătate și angajatorii participanți în proiect. Astfel, accesul studenţilor şi absolvenţilor care nu se află în Bucureşti pe data de 1 iulie, dar care sunt interesaţi de dezvoltarea unei cariere în ţară, pot beneficia de aceleași oportunități oferite de „Hai Acasă!”.

În cadrul evenimentului tradițional de cariere al LSRS, va fi de asemenea organizată cea de-a cincea ediţie a Business Consulting Case Study Event (BCCSE), un workshop-competiţie de consultanţă strategică bazată pe studii de caz în cadrul căruia consultanţii vor fi reprezentaţi de studenți și absolvenți români de top cu studii superioare în străinătate. Participanții vor fi selectați pe baza CV-ului și a unei scurte scrisori de intenție, iar aplicațiile pot fi facute pe site-ul BCCSE (http://bccse.lsrs.ro/apply/). Pentru mai multe informații se poate trimite e-mail la adresa bccse@lsrs.ro.

Toate detaliile proiectului Hai Acasă!, inclusiv informaţii complete privind înscrierea, se găsesc pe site-ul dedicat: http://haiacasa.lsrs.ro/eveniment-de-cariere-2015/

CONTACT

Andreea Taloş

Project Manager Adjunct

andreea.talos@staff.lsrs.ro

+40 722 330 282

Andrei Dincă

Vice-Președinte Comunicare

andrei.dinca@lsrs.ro

+44 753 228 4414 (UK) / 0745 885 515 (Ro)

Ne găsiţi si pe www.lsrs.ro, www.facebook.com/lsrs.romania& https://ro.linkedin.com/in/lsrsbucharestoffice

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.