Spectacolele şi evenimentele celei de-a doua zi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Reprezentaţii apreciate în întreaga lume, spectacole de muzică şi dans au putut fi urmărite de public şi în cea de-a doua zi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care aduce invitaţi din 70 de ţări şi 400 de evenimente. Mihaela Helmis transmite din Sibiu, devenit, pentru zece zile, capitală mondială a teatrului.

Reporter: La Cisnădioara sau la Sibiu se aud sunetele muzicii pentru toţi cei aflaţi în aer liber. La Teatrul Naţional „Radu Stanca” se joacă unul dintre spectacolele casei, „Fantoma e aici”, în regia lui Kushida Kazuyoshi. De la ora 23:00 sunt programate încă două spectacole, dar pentru a vă da un semn despre energia adusă aici, în a doua zi a festivalului mă opresc, după spectacolul lui Ziya Azazi „Dansul Călugărului”, printre spectatori. Este o energie pe care o avem deja cu toţii aici, la Sibiu.

-: Este deosebit. Adică, un spectacol de tipul acesta, care include nu numai nişte preocupări umane, un spectacol ne deschide şi pe verticală înseamnă foarte mult, ne îmbogăţeşte, ne transformă, plecăm fericiţi. M-aş bucura să fie toate spectacolele aşa şi cred că sălile ar fi foarte pline pentru că, uneori, trebuie să recunoaştem că mai sunt rateuri şi atunci vii cu speranţă, dar şi cu îndoială la un spectacol.