Australienii au început să producă bere din morcovi

Un fermier din Queensland şi un producător local de bere s-au asociat pentru a crea o nouă specialitate pentru piaţa din Australia: berea pe bază de morcovi. Produsul se numeşte Wabbit Season (inspirat din celebrul desen animat cu Bugs Bunny) şi conţine 16% suc de morcovi, grâu, malţ de orz şi foarte puţin hamei şi piper. Are o culoare portocalie aprinsă şi un gust reavăn. Vitaminele din morcovi se păstrează, deci băutura alcoolică are şi valenţe nutritive.
Berarul spune că i-a venit ideea după ce a vizitat ferma şi a aflat că aceeaşi tehnică de producţie funcţionează şi în cazul fructelor, dovleacului şi sfeclei. Foarte multe legume sunt risipite după selecţia pentru piaţă, astfel că folosirea celor mai puţin arătoase pentru bere s-a dovedit o idee excelentă.
Producţia este încă mică, 1.200 de litri, berea de morcovi fiind distribuită în barurile locale, dar se pare că australienii sunt deja cuceriţi de reţetă.

www.mashable.com
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă

carrot