Virgil Iantu promite un show cu multe surprize

Virgil IantuPregătirile pentru concertul pe care Virgil Ianțu îl va susține mâine seara, de la ora 20, în Piața “George Enescu” din Capitală au intrat pe ultima sută de metri.

Evenimentul va avea loc în cadrul celei de-a X-a ediții a Bucharest Music Film Festival, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Colecția de muzică românească „Ieri și azi”, lansată în urmă cu un an de Virgil Ianțu, va fi pusă în scenă în seara de 19 iunie, sub forma unui concert de jazz & swing cu totul special.

Pe scena din Piața “George Enescu” publicul va avea parte de o serie întreagă de surprize: de la un duet inedit cu o voce feminină de top, până la un playlist extins cu piese aparținând unor artiști precum Dan Spătaru, Mălina Olinescu, 3rei Sud Est sau Connect-R.

„Ieri și azi” este un album plin de armonie și căldură. Muzica aleasă, interpretarea ei și Big bandul oferă un sound elegant și rafinat. Iar atunci când la acest context adaugi instrumente cu corzi, ele nu fac altceva decât să îmbrace și să îmbogățească armonia, bucurându-ne și pe noi, cei de pe scenă, dorind ca acest sentiment să-l transmitem mai departe celor din public. Pe 19 iunie vă aștept să ne bucurăm împreună de muzica românească, live, interpretată în premieră în această formulă cu totul specială declară Virgil Ianțu

Poster

„Ieri și azi” reprezintă primul material discografic înregistrat de artist, constând într-o serie de piese românești, compuse în stiluri și perioade de timp diferite. În cuprinsul albumului se regăsesc piese celebre din portofoliul Timpuri Noi (“Tanța”), Aura Urziceanu (“Dor de viață”), Loredana (“Extravaganza”), Direcția 5 (“Dacă ai ști”), Ștefan Bănică (“Găsește-mi loc în inima ta), Simplu (“Oare știi), Vița de vie (“Praf de stele”), Aurelian Andreescu (“Dorul”) și Holograf (“Vreau o minune”).

Inovația artistică propusă de Virgil este susținută de Sebastian Burneci, directorul muzical al proiectului și membru al orchestrei conduse de acesta.

Pe scenă se va alătura și Orchestra Română de Tineret, care va fi condusă și dirijată de către Andrei Tudor.

Reorchestrarea pentru secțiunea de corzi a Orchestrei Române de Tineret a dat proiectului o amplitudine și o armonie aparte, o notă de muzicalitate , o călătorie de la jazz la swing, și care promite publicului un show ritmat și plin de viață.

Intrarea va fi liberă, iar informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul artistului www.virgiliantu.ro.