Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, va fi cercetat sub control judiciar în dosarul „Mită în schimbul contractelor publice”

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, va fi cercetat sub control judiciar în dosarul „Mită în schimbul contractelor publice”. Procurorii DNA ceruseră arestarea preventivă a edilului, dar instanţa supremă a respins, în cursul nopţii, această solicitare. Decizii similare au fost luate şi în cazul fostului trezorier al PNL, Vlad Moisescu, consilierului personal al primarului, Ioana Costescu, şi consilierului local, Ion Brad. Hotărârile nu sunt definitive şi pot fi contestate de procurori.
Reporter: Costin Grigore – DNA îl acuză pe Andrei Chiliman că ar fi perceput comisioane cuprinse între 10-15% ca să atribuie contracte publice. Ar fi obţinut, astfel, de-a lungul mai multor ani, nouă milioane de euro, pe care i-ar fi împărţit cu ceilalţi membri ai reţelei şpăgii. 10% din această sumă ar fi ajuns şi la Filiala PNL Sector 1. Din investigaţiile procurorilor mai reiese că Vlad Moisescu, un apropiat al primarului, era de fapt capul grupării infracţionale. Primarul Sectorului 1 deţine şi funcţia de prim-vicepreşedinte în PNL, iar liberalii recunosc că acest caz afectează imaginea partidului.
Alina Gorghiu, copreşedinte PNL: Statutul nostru este unul foarte clar. În condiţiile în care un membru din conducerea Partidului Naţional Liberal este reţinut sau în stare de arest, atunci va fi suspendat din funţie. Regret că asistăm la genul acesta de cazuri care, din păcate, afectează imaginea Partidului Naţional Liberal.
Reporter: Investigaţiile în acest caz au început după ce procurorii ar fi obţinut informaţii de la unul dintre oamenii de afaceri acuzaţi în dosarul cumnatului premierului, Iulian Herţanu. Joi, anchetatorii au percheziţionat Primăria Sectorului 1. În acest timp, primarul Chiliman se întoarcea de la Bruxelles. A fost luta direct de la aeroport şi dus la DNA Ploieşti.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 iunie