Deputaţii din Comisia de buget-finanţe urmează să se reunească pentru a vota proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal

Deputaţii din Comisia de buget-finanţe urmează să se reunească, săptămâna viitoare, pentru a vota proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal. Raportul lor asupra proiectului va fi întocmit însă după încheierea discuţiilor care au loc în aceste zile la Bucureşti, între reprezentanţii guvernului şi cei ai Comisiei Europene. Ulterior, documentul va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care va da şi votul final. După ce proiectul a fost adoptat, joi, pe articole, preşedintele Comisiei, deputatul PSD Viorel Ştefan s-a arătat mulţumit, în special de noile prevederi privind deductibilitatea anumitor impozite.
Viorel Ştefan: Este o zonă mai puţin vizibilă, dar care determină în mod important rezultatul calculului fiscal. Am eliminat multe din dubiile care erau în aplicare şi acolo unde a fost posibil am adus modificări în folosul contribualilor şi nu invers.
Realizator: Din opoziţie, deputatul PNL Vasile Horga a criticat faptul că unele dintre reducerile de impozite propuse iniţial de guvern nu se mai regăsesc în noul Cod Fiscal. El a apreciat însă includerea în actualul text a principiului predictibilităţii.
Vasile Horga: Într-o perioadă de un an de zile, perioadă care coincide cu elaborarea bugetului unei firme să nu paotă fi făcute modificări în sensul creşterii de taxe, eliminării unor facilităţi, deci nici prin Codul Fiscal, nici prin Ordonanţă de Urgenţă, prin nici un alt act normativ nu se pot face modificări, ceea ce este clar în avantajul contribuabilului român.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iunie