Let`s Do It, Danube! – Ultimele 10 zile de înscriere pentru curățenia din județele dunărene!

Pe 27 iunie, de Ziua Dunării, echipa Let`s Do It, Romania! organizează o amplă actiune de curățenie în toate județele dunărene.  Toți cei care doresc să participe ca voluntari sunt invitați să se înscrie printr-un email la județul din care fac parte. Formatul email pentru fiecare județ este: judet@letsdoitromania.ro (exemplu: constanta@letsdoitromania.ro). Voluntarii care doresc să vină la curățenie din alte județe se pot înscrie la adresa danube@letsdoitromania.ro.

Odata cu înscrierea pe email, voluntarii vor afla zonele de curățenie din fiecare județ, acțiunea fiind organizată strict în zone identificate de echipele de proiect și de autoritatile publice locale. Fiecare echipă județeană va răspunde solicitărilor de înscriere menționând zone cu deșeuri identificate și programul zilei de curățenie. Detalii ale proiectului vor fi comunicate și prin intermediul site-lui www.letsdoitromania.ro/ldid. Primăriile din județele dunărene sunt invitate, de asemenea, să se înscrie și să contribuie la curățarea localităților pe care le administrează. Până în acest moment, peste 80 de primării s-au înscris pentru Ziua de Curățenie.

Județele implicate în acest an la ziua de curățenie sunt Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. În aceeași zi cu acțiunea din România, va fi organizată o zi de curătenie și în Bulgaria.

“Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa Let`s Do It, Romania!“ în perioada martie-iunie în toate județele dunărene, fiind realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și susținut de Kaufland România. “Let’s Do It, Danube!” cuprinde o campanie de educare în școlile dunărene, o caravană de film documentar “Dunărea, Amazonul Europei” și o competiție pentru elevi numită „Exploratorii Dunării”, organizate cu scopul de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară.  Peste 11.571 de elevi și profesori au participat la caravana de educație ecologică și film documentar și 1011 lucrări au fost înscrise în cadrul concursului de creație „Exploratorii Dunării”.

###

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deșeuri), iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“, care numără peste 112 țări și 12 milioane de voluntari.