Întâlnire a ministrului Mircea Duşa cu omologul său din Republica Moldova

dusa-cibotaruMinistrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit marţi, 23 iunie, la Cartierul General al Alianţei din Bruxelles, cu omologul său din Republica Moldova, Viorel Cibotaru.

Întrevederea a avut loc în marja reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, prilej cu care ministrul Cibotaru a discutat cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, pe marginea pachetului de asistenţă pentru consolidarea capacităţilor de apărare destinat Republicii Moldova, pe care miniştrii aliaţi urmează să-l aprobe.

Cu acest prilej, ministrul român l-a felicitat pe omologul din Republica Moldova pentru această evoluţie, care reprezintă un semnal politic important de angajare a NATO în susţinerea eforturilor autorităţilor de la Chişinău vizând consolidarea securităţii şi apărării naţionale. Mircea Duşa a subliniat că implementarea efectivă a pachetului de asistenţă va permite utilizarea eficientă a instrumentelor şi programelor oferite de politica de parteneriate a NATO şi va conduce la consolidarea sectorului de apărare al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, au fost abordate şi subiecte vizând cooperarea militară bilaterală în perioada următoare.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22