Extinderea sancțiunilor împotriva Rusiei demonstrează solidaritatea UE faţă de Ucraina, arată un comunicat al MAE de la Kiev

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev subliniază, într-o declaraţie făcută publică miercuri, că extinderea sancțiunilor europene împotriva Federației Ruse până la 31 ianuarie 2016 demonstrează solidaritatea Uniunii Europene faţă de Ucraina. „Salutăm decizia Consiliului UE de a prelungi, până la 31 ianuarie 2016, perioada de funcţionare a sancțiunilor împotriva Federației Ruse, introduse în legătură cu implicarea directă a părții ruse în escaladarea situației din partea de est a Ucrainei. Această decizie demonstrează încă o dată solidaritatea UE faţă de statul nostru, devotamentul acesteia pentru protecția integrității teritoriale și independenței Ucrainei” – mai menţionează MAE ucrainean, subliniind că dacă Rusia va ignora normele de drept internațional și obligațiile care îi revin, va fi necesară o consolidare a sancţiunilor. „Doar punerea integrală în aplicare a tuturor angajamentelor Federației Ruse poate duce la o revizuire a regimului de sancțiuni. Numai revenirea integrală a frontierei ucraineano-ruse sub controlul Ucrainei şi stabilizarea situației din Donbas poate însemna o punere în aplicare a Acordului de la Minsk. Acesta este un punct de vedere comun al Ucrainei, al UE și al întregii lumi civilizate” – transmite MAE de la Kiev.

www.rbc.ua – 24 iunie