79,3% din elevii de clasa a VIII-a au luat medii peste 5 la Evaluarea Naţională

79,3% din elevii de clasa a VIII-a au luat medii peste 5 la Evaluarea Naţională, cu aproape 10 procente mai mulţi decât anul trecut, în aceleaşi condiţii, adică înainte de soluţionarea contestaţiilor, a anunţat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Cea mai mare rată de promovabilitate s-a înregistrat în judeţul Brăila – 92,4%, iar Teleorman este singurul judeţ unde numărul mediilor peste 5 este mai mic decât anul trecut. În Bucureşti, 89% dintre elevi au promovat examenul.
Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei: Subiectele au avut un nivel de dificultate normal, nicidecum scăzut, dar nici ridicat, pentru că nu este o Olimpiadă, este o evaluare naţională la care partidipă elevii celor mai prestigioase şcoli din Buucureşti şi alte oraşe recunoscute ca fiind de o foarte bună calitate în domeniul educaţiei, dar participă, să nu uităm, şi elevii tuturor şcolilor din mediul rural. Nu este doar aprecierea noastră, ci este şi aprecierea unora din cei mai prestigioşi profesori de Limba română şi Matematică.
Rezultatele la evaluarea naţională sunt afişate, astăzi, în toate centrele de examinare, pe pagina de internet evaluare.edu.ro şi pe site-urile inspectoratelor judeţene şcolare. Contestaţiile pot fi depuse până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi anunţate marţi, astfel încât pe 14 iulie să aibă loc repartizarea computerizată la liceu, ne-a informat redactorul nostru, Felicia Mocanu.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  –  26 iunie)