Impresii după concertul extraordinar al Orchestrei Naţionale Radio

Profesionişti media din Asia şi Europa se reunesc, la Bucureşti, la conferinţa „Media 2020”, cu tema „Să ducem media în viitor”. Organizat de Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific şi Radio România, evenimentul se va concentra pe modul în care media, în special industria de radio, va evolua în următorii cinci ani. În această seară, în onoarea invitaţilor, la Sala de concerte a Societăţii Române de Radio a avut loc concertul extraordinar al Orchestrei Naţionale Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, avându-l ca solist pe violoncelistul Răzvan Suma. Reporterul George Gâlea a fost la concert şi a stat de vorbă cu unul dintre invitaţi:
Reporter: Toshiyuki Sato este secretarul general al Public Broadcasting International şi lucrează, de asemenea, la postul public de radio din Japonia.
Toshiyuki Sato: Din păcate, am întârziat puţin şi am pierdut prima parte din Uvertura de Gershwin, dar am ascultat cu atenţie Concertul  pentru violoncel de Gulda, care a fost foarte interesant. Calitatea sunetului şi a muzicii au fost excelente. Cât despre solistul orchestrei voastre, Răzvan Suma, este un violoncelist foarte bun.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 iunie