Orchestra Naţională Radio aplaudată la Bucharest Music Film Festival

În ciuda vremii capricioase şi a ploii care şi-a făcut simţită prezenţa, concertul în aer liber susţinut vineri, 26 iunie, de la 20:00, de Orchestra Naţională Radio în Piaţa George Enescu, în cadrul evenimentului intitulat Bucharest Music Film Festival s-a bucurat de succes! Organizat de ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, festivalul se află la ediţia a X-a.

Un public numeros, iubitor de muzică clasică, a suplinit prin căldura aplauzelor timpul răcoros şi nefavorabil din Piaţa George Enescu, bucurându-se sub umbrele de repertoriul concertului. Sub bagheta tânărului şi apreciatului dirijor Gabriel Bebeşelea, Orchestra Naţională Radio a propus spectatorilor o seară dedicată în special creaţiilor lui Mozart. Concertul a debutat cu uvertura operei Răpirea din serai şi a continuat cu două dintre simfoniile sale: Simfonia nr. 25 în sol minor şi Simfonia nr. 40 în sol minor. Evenimentul Orchestrei Naţionale Radio a prezentat publicului şi Visul unei nopţi de vară, partitura lui Mendelssohn inspirată de piesa de teatru a lui Shakespeare şi care cuprinde cunoscutul Marş nupţial. La bis, spectatorii prezenţi în Piaţa George Enescu au apreciat celebra uvertură la Nunta lui Figaro, compoziţie de asemenea semnată de Amadeus.

Înaintea concertului prezentat în Piaţa George Enescu librăria Humanitas Kretzulescu a găzduit lansarea Editurii Casa Radio a noului album semnat de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Albumul cuprinde o creaţie emblematică pentru repertoriul orchestral ceaikovskian: Simfonia Manfred. Discul se poate achiziţiona de la Librăria Casa Radio din str. Temişana nr. 31, prin comandă online pe site-ul editurii sau prin reţelele librăriilor partenere.

Cei care îşi doresc să mai asculte Orchestra Naţională Radio înainte de o binemeritată vacanţă mai au o singură ocazie! Într-o zi şi la o oră de concert neobişnuite – azi, 29 iunie (ora 18:00), la Sala Radio – din nou sub bagheta lui Gabriel Bebeşelea, Orchestra Naţională Radio vă propune un repertoriu inedit. Veţi asculta Concertul pentru violoncel şi orchestră de suflători semnat de Friedrich Gulda – cu participarea binecunoscutului violoncelist Răzvan Suma – Uvertura cubană a compozitorului american George Gershwin şi Visul unei nopţi de vară, partitura lui Mendelssohn. Accesul pentru elevi şi studenţi la acest eveniment este gratuit.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.