Topul locurilor interzise pentru femei

Oricât ar lupta feministele împotriva discriminării sexuale, există un lucru pe care nu îl pot schimba: în lumea secolului XXI, încă mai există locuri în care accesul femeilor este interzis. Iată o listă cu toate locurile în care femeile au accesul interzis.

Muntele Athos
Muntele Athos

Muntele Athos – numit și Muntele Sfânt, este o destinaţie turistică sau de pelerinaj. Femeile nu au voie aici pentru că, potrivit unei teorii străvechi, prezenţa lor i-ar putea zbuciuma spiritual pe călugării de acolo. De asemenea, aici este controlot și numărul animalelor femele.
Muntele Omine din Japonia – Tot din cauza unei legi antice, care considera femeile periculoase pentru liniştea călugărilor, și astăzi, numai bărbaţii au voie să escaladeze muntele pentru a ajunge la templu.
Arabia Saudită – altă destinaţie pe care femeile ar trebui să o ocolească este Arabia Saudită. Femeile care vor să călătorească în această ţară, trebuie însoţite de o rudă de sex masculin. Oamenii de acolo au un comportament opresiv faţă de femei, iar acestea trebuie să ceară voie pentru aproape orice bărbaţilor.
Templele hinduse din Indonezia, India şi Bali – femeile nu au voie să intre în aceste temple din Indonezia, India şi Bali.
Mormintele sacre Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai – tot în India, femeile nu pot intra în mormintele sacre Haji Ali

Mormintele sacre Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai
Mormintele sacre Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai

Dargah Shrine din Mumbai – o destinaţie turistică extreme de căutată, care poate bifa pâna la 20.000 de turişti pe zi. Este singura restricţie impusă şi se pare că guvernul indian nu dă semne că lucrurile or să se schimbe prea curând.
Parcul Galaxy, din Bavaria, Germania – Germania bifează şi ea o locaţie în care femeile au accesul interzis, dar această măsură se aplică spre binele acestora. În parcul Galaxy, din Bavaria, sexul frumos nu are voie să se dea în toboganul X-treme FASER din cauza unor accidente în care femeile s-au rănit în zona genitală. În prezent, se lucrează la conceperea unor costume de protecţie care să le permită reprezentantelor sexului frumos să se bucure de opţiunile întregului complex.
Mănăstirea Frăsinei, judeţul Vâlcea, România – Mai există un loc pe tărâmul european unde femeile nu pot intra. Mai exact, la mănăstirea Frăsinei, în judeţul Vâlcea. Regula a fost impusă de Sfântul Ierarh Calinic în secolul al XIX-lea, care a decis ca în incinta mănăstirii să nu se mănânce carne şi să nu intre femeile, iar cele care vor încălca restricţia vor fi blestemate pentru totdeauna la nefericire. Pentru a împiedica intrarea acestora de lăcaş, călugării le poftesc la chiliile de lângă mănăstire ca să se roage şi să se spovedească.

(www.independent.md – 27 iunie)