Conferinţa Media 2020, în prezentarea directorului Centrului Cultural Media Radio România, Oltea Şerban-Pârâu

Emisiunea: „Oraşul vorbeşte” –  Realizator: Ioana Baldea – La Bucureşti au început astăzi lucrările Conferinţei Media 2020, care oferă o platformă de discuţie pentru profesionişti din Europa şi Asia privind tendinţele viitoare ale insdustriei de media. Este primul eveniment de acest gen organizat de Radio România, în parteneriat cu Uniunea Audiovizulaului din zona Asia-Pacific – ABU. Despre întâlnirea de la Bucureşti, ne spune mai multe în direct, prin telefon, Oltea Şerban-Pârâu, director al Centrului Cultural Media Radio România. Bună dimineaţa!
Oltea Şerban-Pârâu: Bună dimineaţa, Ioana! Într-adevăr la ora 9:00 a început această reuniune. Au vorbit în deschidere Preşedintele Director General al Radio România, Ovidiu Miculescu, Secretarul General al Uniunii Audiovizualului Asia-Pacific, doctor Javad Mottaghi, şi ministrul de externe al României, domnul Bogdan Aurescu. Aşadar o prezenţă la vârf. Iar acum este în desfăşurare prima masă rotundă, cu reprezentanţi într-adevăr de pe toate continentele. Este foarte interesant să vezi media privită prin ochii celor din zona asiatică, care, deşi poate că au ajuns mai târziu decât Europa în această problematică a presei, din punct de vedere tehnologic şi al noilor media se află de multe ori înaintea Europei. Aceasta este atmosfera, acum, la Hotelul Radisson, unde se desfăşoară primele lucrări ale conferinţei şi, ulterior, în prima sesiune, tema principală va fi una culturală, şi anume: relaţia între audienţele de radio şi muzica de calitate. Aici, în afară de prezentarea şi de prezenţa românească, vom avea ocazia să ascultăm opiniile unui reprezentant al Radioului WFMT, din Chicago, vicepreşedintele acestui post, Steve Robinson, de asemenea, din India, o prezentare despre radio şi diversitatea muzicii din India, dar şi o prezentare venind din Europa, din Germania, unde lucrurile sunt mult mai clare şi mai aşezate în zona difuzării muzicii clasice. Şi, nu în ultimul rând, va fi o prezentare venită din Coreea. Sunt convinsă că va fi o zonă de discuţii foarte animată şi foarte diversă.
Realizator: Punctele de vedere sunt oricum, iată, cam de peste tot din lume. Conferinţa durează până pe 1 iulie 2015, aşa că vom mai afla amănunte. Mulţumesc foarte mult pentru aceste informaţii.