Certificatul Internaţional de Protecţie a Copiilor a fost lansat şi în România

Agenţia Naţională Britanică împotriva Criminalităţii, împreună cu Ambasada Marii Britanii din Bucureşti, a lansat Certificatul Internaţional de Protecţie a Copiilor. Acesta este un instrument de combatere a exploatării sexuale şi abuzurilor împotriva minorilor, folosit deja în 74 de ţări. Iniţial, acest tip de certificat a fost elaborat în Marea Britanie, pentru a oferi garanţii că rezidenţii şi cetăţenii britanici angajaţi în şcoli şi organizaţii bazate pe voluntariat nu au săvârşit infracţiuni care nu îi recomandă pentru a lucra cu minori, afirmă ambasadorul Marii Britanii în Bucureşti, Paul Brumell.

Paul Brumell: Este un sistem în care noi putem să fim siguri că şi copiii sunt protejaţi şi profesorii care lucrează cu copii sunt profesori buni.

Realizator: În cadrul conferinţei ce a avut loc la Bucureşti au fost prezentate şi sfaturi pentru siguranţa online a copiilor şi tinerilor. Acestea pot fi consultate pe site-ul sigur.info. Pentru raportarea conţinutului ilegal al unor site-uri, cei interesaţi pot accesa pagina de internet safernet.ro, ne-a transmis redactorul nostru Alin Şerbănescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 iulie