Salariul minim brut pe economie a ajuns la 1.050 de lei

Salariul minim brut pe economie este de astăzi de 1.050 de lei. Decizia a fost luată ieri de guvern, care a stabilit şi alte creşteri de venituri pentru populaţie, precum mărirea alocaţiilor sau a salariilor personalului nedidactic. Executivul a modificat şi prevederile arestului la domiciliu. Redactorul nostru, Petruţa Obrejan, transmite.
Reporter: 1.388.000 de salariaţi din sistemul bugetar şi din cel concurenţial vor beneficia începând de astăzi de o creştere a salariului cu 75 de lei. Astfel, salariul minim pe economie va atinge, potrivit ministrului muncii, Rovana Plumb, pragul de 1.050 de lei. De la 1 august se va majora cu 12% şi salariul cadrelor non-didactice din învăţământul de stat pre-universitar şi universitar. Şi salariaţii din administraţia publică locală ar putea beneficia de o mărire de salariu, dar în anumite condiţii.
Rovana Plumb: Am pus o nouă prevedere prin care salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetului şi a plafonului care a fost stabilit de către Ministerul de Finanţe, pot majora salariile angajaţilor din administraţia publică locală până la 12%.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 1 iulie)