Grecia – Chiar şi cazul unui vot cu „Da” la referendum, negocierile pentru un nou acord vor fi dificile

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a afirmat azi că, dacă la referendumul de duminică grecii vor vota „Nu”, aceasta va însemna slăbirea pozitiei acestei ţări în Uniunea Europeană. Juncker a făcut aceste declaraţii la preluarea oficială de către ţara sa, Luxemburg, a preşedinţiei Uniunii pentru următoarele şase luni.

Corespondenţă din Bruxelles – Reporter: Cerasela Radulescu – Dacă grecii vor vota cu „Da”, la referendumul de duminică, negocierile pentru un nou acord vor fi dificile – a spus astăzi preşedintele Jean-Claude Juncker, iar în cazul unui „Nu”, poziţia acestei ţări va fi una slabă – a fost termenul folosit de domnul Juncker.

Jean-Claude Juncker: Chiar şi cazul unui vot cu „Da” la referendum negocierile pentru un nou acord vor fi dificile, iar în cazul unui vot cu „Nu”, poziţia Greciei va fi slăbită dramatic. Jean-Claude Juncker a evitat să spună, dacă în acest caz creditorii internaţionali vor redeschide negocierile. Programul a ajuns la sfârşit, nu mai au loc negocieri, iar dacă grecii votează „Nu” fac orice altceva decât să întărească poziţia de negociere a Greciei – a spus şeful Comisiei Europene la o conferinţă de presă, astăzi, după preluarea în mod oficial de către Luxemburg a preşedinţiei Uniunii Europene pentru următoarele 6 luni. Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, premierul Luxemburgului, , Xavier Bettel, a estimat că Uniunea Europeană trebuie să construiească punţi cu Grecia, precum şi cu Marea Britanie, ţară care şi-a anunţat intenţia de a organiza un referendum privind apartenenţa sa la blocul comunitar.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 iulie