Studentii romani se pot inscrie pentru un doctorat in cadrul proiectului MELiSSA

Agentia Spatiala Romana (ROSA) invita studentii inscrisi la facultatile de Stiinte, Inginerie si Agronomie (Bioinginerie) din Romania sa concureze la nivel european pentru stagii de doctorat in cadrul proiectului MELiSSA. Programul de doctorate MELiSSA (Pool of MELiSSA PhDs – POMP) este organizat cu scopul de a consolida interactiunea dintre institutele de cercetare, precum si pentru a promova continuitatea cercetarii pentru ecosisteme artificiale dedicate sistemelor regenerative de sustinere a vietii in cadrul misiunilor spatiale pe termen lung. Termenul limita pentru aplicatii este 15 august 2015.

Proiectul MELiSSA (Micro-Ecological Life Support Alternative – Anternative Micro-Ecologice de Sustinere a Vietii) isi propune sa dezvolte sisteme regenerative de sustinere a vietii pentru misiuni spatiale pe termen lung. Obiectivul principal al proiectului este de a proiecta si construi un mediu artificial care permite in mod ideal reciclarea in masura de 100% a deseurilor pentru a produce oxigen, apa si alimente folosind o combinatie de compartimente de prelucrare a deseurilor colonizate cu microorganisme sau plante specifice. Un astfel de obiectiv ambitios vine cu provocari, printre care abordarea extrem de multidisciplinara si cercetarea pe termen foarte lung, care necesita o viziune strategica puternica in ceea ce priveste interactiunea dintre diferite procese, precum si intre institutele de cercetare.

Eligibilitate

Pentru a fi admisi la programul POMP de doctorat, candidatii trebuie sa detina o diploma universitara echivalenta cu o diploma de master in acelasi domeniu ca si tema de studiu avuta in vedere si trebuie sa aiba o buna cunoastere a limbii engleze si a limbii de lucru a universitatii la care intentioneaza sa faca doctoratul.