CP – Pedalează spre cinema – Eveniment destinat pasionaților de biciclete la Institutul Francez

Vineri, 10 iulie, Institutul Francez din București dă startul unei veri responsabile. Campania „A vélo au cinéma – Pedalează spre cinema”, se înscrie în programul de conștientizare COP21 asupra riscurilor încălzirii globale.

 Bicicliștii devin centrul atenției, deoarece organizatorii le pregătesc evenimente pe tot parcursul zilei.

Între orele 10:00 și 22:00, veți putea învăța cum se repară o bicicletă, fabricarea creativă de obiecte din produse reciclabile va fi prezentată de către organizația WunderKraft.ro, copiii își vor testa abilitățile de a conduce o bicicletă, dar nu vor lipsi nici filmele, conferințele sau gustările delicioase.

De acum, pasionații de mers pe bicicletă pot sta liniștiți, deoarece parcarea de biciclete este pusă la dispoziție de partenerii evenimentului, Groupama Asigurări.

În cadrul evenimentului, BițaColor, primul atelier de vopsit biciclete din București, va oferi sfaturi practice pentru repararea bicicletelor. Talentații întreprinzători au creat Școala de Mecanică de Biciclete, prin care încurajează mersul de bicicletă, alături de Comunitatea Bicicliștilor din București.

Remesh prezintă un stand cu produse reciclate, printre care și geanta de bicicletă perfectă. Remesh este marca nascută din inițiativa Ateliere Fără Frontiere de a crea noi oportunități de angajare pentru persoanele aflate în dificultate, prin reciclarea bannerelor publicitare. Produsele remesh spun povestea unor oameni care, într-un atelier de inserție socio-profesională, reușesc să recicleze tone de materiale publicitare și să le transforme într-o gamă de genți și accesorii unice de modă etică: genți, portofele, sacoșe, mape de conferință, pufuri, șorțuri de grădinarit și altele.

#OPTAR va amenaja un traseu unde copiii își vor putea testa abilitățile de a conduce bicicleta.

Copiii cu vârsta între 5 și 11 ani sunt așteptați în curtea Institutului Francez la ateliere de îndemânare pe bicicletă. Prin joacă, copiii se vor pregăti pentru vârsta când vor circula frecvent pe bicicletă pe drumurile publice. Participanții vor fi recompensați cu premii.

Între 2 și 5 iunie s-a desfășurat la Nantes (Franța) conferința anuală VeloCity. Unul dintre cele mai importante incubatoare de strategii și tehnici de încurajare a mersului cu bicicleta, a găzduit peste 1500 de participanți din întreaga lume, printre care și echipa OPTAR. Scopul ei a fost de  a aduna cât mai multe informații de la specialiști în planificare urbană și transport aternativ și de a prezenta Drumuri Verzi în București, un proiect pilot de infrastructură prietenoasă cu pietonii și bicicliștii.

Pe 10 iulie, la Cinema Elvira Popescu, de la ora 18.30, în cadrul întâlnirii #OPTARlaVeloCity, Marian Ivan va descrie principii și metode aplicate care au transformat radical până și cele mai aglomerate metropole.

Din cadrul evenimentului nu vor lipsi nici filmele, adresate unui public cât mai variat. Pasionaților de biciclete li s-a pregătit o surpriză de proporții, deoarece sunt invitați să vizioneze filmul Solidream.

Filmul prezintă un grup de prieteni din copilărie, care se hotărăsc să pornească într-o călătorie în jurul lumii, parcurgând 54 000 km, plini de aventuri. Propunându-și să ajungă la extremitățile planetei, ei trec prin deșertul din Atacama și Australia, ajung până în Antarctica, se supun toridei jungle amazoniene, construiesc o plută pentru a coborî pe râul Yukon, ajung să cunoască ținuturile muntoase din Bolivia și din Kârgâzstan. În cei trei ani de aventuri, întâlniri și încercări, unii vor lăsa trecutul în urmă și vor ajunge să înțeleagă măreția omului.

Despre COP21

 

Franța va găzdui și va prezida cea de-a 21-a Conferință a părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice 2015 (COP21 / CMP11), cunoscută, de asemenea, sub numele de Paris 2015 „, care va avea locîntre 30 noiembrie și  11 decembrie 2015 .

Acesta este o reuniune crucială, deoarece trebuie să conducă la un nou acord internațional privind clima , aplicabil tuturor țărilor , cu scopul de a menține încălzirea globală sub două grade Celsius. Prin urmare, Franța va juca un rol de lider pe plan internațional, pentru a aduce armoniza opiniile și de a facilita căutarea unui consens al ONU , precum și în cadrul Uniunii Europene, care are un loc important în negocierile privind clima .

Intrarea este liberă (cu excepția proiecțiilor de film).
Pentru rezervarea biletelor la cinematograf:
www.elvirepopesco.ro
Participanții la conferința
# OPTARlaVéloCity beneficiază de tarif super redus (5RON) la proiecția filmului Solidream.