Premierul Victor Ponta renunţă la şefia PSD

Premierul Victor Ponta anunţă pe o reţea de socializare că se retrage de la şefia PSD. Care îi sunt argumentele ne spune colega noastră, Raluca Pantea. Ea a citit mesajul postat de premierul României. Ce spune Victor Ponta?

Reporter: Este un fel de scrisoare pe care Victor Ponta o adresează Rovanei Plumb, cea care este preşedintele interimar al PSD, secretarului general al PSD, Andrei Dolineaschi, membrilor Biroului Permanent Naţional şi al Comitetului Executiv Naţional. O scrisoare în care Victor Ponta susţine că nu mai doreşte, a luat această decizie, să nu mai ocupe nicio funcţie de conducere în partid, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse.

Spune Victor Ponta că preşedintele PSD este anchetat de DNA, o situaţie nouă, specială – o situaţie faţă de care consideră că trebuie să reacţioneze. Şi alţi colegi ai noştri – spune Victor Ponta – au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lamuri situaţia juridică, iar eu nu pot să cer altora „să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum”. Are toată convingerea, mai spune Victor Ponta, că această echipă de conducere, care în acest moment conduce PSD, vor asigura cu succes tot ceea ce însemnă organizarea partidului în această perioadă, cu menţiunea că va fi alături de ei în continuare ca prim-ministru şi membru PSD. Din calitatea de prim-ministru, spune Victor Ponta, îşi va face în continuare datoria de a fi alături românii care l-au votat. Există o precizare cu privire la congresul PSD, congres care încă nu are stabilită o dată. S-a tot vorbit de organizarea lui încă de după alegerile prezidenţiale de anul trecut. O dată a fost amânată, vom vedea ce se va întâmpla la acel moment cu Victor Ponta, în cazul în care îşi va rezolva această situaţie juridică în care se află.

DIGI 24 – 12 iulie