Sportivul român Toma Coconea, care participă la competiţia „Red Bull X-Alps”, s-a accidentat şi a fost nevoit să se retragă

toma_coconeaSportivul român Toma Coconea, care participă la cea mai grea competiţie de anduranţă din lume, „Red Bull X-Alps”, s-a accidentat ieri, la cea de-a şasea zi de concurs şi a fost nevoit să se retragă din cauza rănilor suferite. Potrivit organizatorilor, sportivul din Petroşani a fost nevoit să aterizeze forţat cu parapanta în Alpii italieni, din cauza condiţiilor meteo, extrem de nefavorabile. Toma Coconea s-a rănit la mâni şi la faţă, în prezent el se află sub îngrijire medicală la un spital din Italia, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale la cot – transmite corespondentul Radio România Actualităţi de la Petroşani, Ilie Pintea.

” Red Bull X-Alps” este o competiţie de anduranţă, care presupune traversarea Alpilor, de la Salzburg la Monaco, doar în zbor cu parapanta, sau în alergare. Toma Coconea a participat la toate cele şase ediţii anterioare ale acestui concurs, la care a fost de două ori vicecampion monidal.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iulie)