Procurorii din Gorj fac percheziţii într-un dosar de trafic intern şi internaţional de medicamente cu conţinut stupefiant

Procurorii din Gorj fac 14 percheziţii în capitală şi în 5 judeţe la membrii unei grupări specializate în trafic intern şi internaţional de medicamente cu conţinut stupefiant. Detalii are redactorul RRA Diana Surdu.

Reporter: În acest dosar sunt implicaţi distribuitori de medicamente, farmacişti, dar şi un avocat. Gruparea acţionează de anul trecut, a traficat sute de mii de comprimate de medicamente care conţin o substanţă activă din categoria drogurilor de risc. Medicamentele erau scoase din ţară şi vândute ca droguri în Norvegia, iar membrii grupării au realizat astfel beneficii importante. Anchetatorii au stabilit că medicamentele au fost procurate de la distribuitori din România, apoi erau trimise în judeţele Mehedinţi şi Gorj de unde erau transportate în străinătate. DIICOT a percheziţionat şi locuinţa unui avocat din Mehedinţi, suspectat că intermedia vânzările. 12 persoane vor fi audiate în acest dosar.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iulie