Principalele forţe politice agreează convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru reexaminarea Codului fiscal

Principalele forţe politice agreează convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru reexaminarea Codului fiscal. Toţi susţin că România are nevoie de relaxare fiscală, dar şi de măsuri premergătoare care să susţină implementarea Codului fiscal fără producerea unor dezechilibre economice.

Reporter: Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, astăzi, la Piatra Neamţ, că parlamentul trebuie să se întrunească într-o sesiune extraorindară pentru a adoptarea noilor coduri fiscale, cel mai probabil în luna august.

Rovana Plumb: Conform procedurilor legislative în momentul în care se retrimite pentru reexaminare este nevoie de o sesiune parlamentară extraordinară, pentru că România are nevoie de implementarea acestor coduri.

Reporter: Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, susţine că liberalii sunt pregătiţi să participe la o sesiune parlamentară extraordinară pentru reexaminarea Codului fiscal şi că forurile de conducere ale PNL urmează să stabilească mandatul parlamentarilor liberali.

Cătălin Predoiu: Orice decizie politică, legislativa care ajută la reforma economiei româneşti o susţin, dar poziţia partidului se decide în forurile de partidului.

Reporter: Sesiunea parlamentară extraordinară nu este singura opţiune pentru aplicarea măsurilor Codului fiscal. Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine că măsurile pot fi adoptate şi prin emiterea unei ordonanţe, iar reglementările noului cod ar putea intra în vigoare chiar mai devreme de 1 ianuarie 2016.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iulie