Ambasadorul Israelului la ONU a denunţat decizia Consiliului de Securitate care a votat ridicarea sancţiunilor impuse Teheranului

Ambasadorul Israelului la Naţiunile Unite, Ron Prosor, a denunţat decizia Consiliului de Securitate al ONU care a votat ridicarea sancţiunilor impuse Teheranului în urma acordului nuclear de la Viena, dintre Iran şi marile puteri. Într-o declaraţie de presă, el a vorbit despre ceea ce a numit „imperiul iranian al terorii”.
Corespondenţă de la Ierusalim – Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Când un personaj negativ râde, atunci ştii că ceva nu este în regulă – a spus ambasadorul Israelului la ONU, Ron Prosor, într-o conferinţă de presă ce a urmat reuniunii Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite care a aprobat ridicarea sancţiunilor impuse Teheranului.
Ron Prosor: Aţi acordat un premiu mare pentru ţara cea mai periculoasă din lume. Nu-mi place să fiu cel care strică petrecerea, dar cineva trebuie să spună că împăratul e gol, fără haine. Este o zi foarte tristă nu numai pentru Statul Israel, ci pentru întreaga lume, chiar dacă în acest moment comunitatea internaţională refuză să vadă. Este o zi foarte tristădeoarece comunitatea internaţionalăia măsuri pentru ridicarea sancţiunilor împotriva Iranului, fără să aştepte să vadă dacă Teheranul respectă măcar o singură obligaţie din acord. Este ca şi cum Iranul face parte din comisia care va decide dacă Iranul a încălcat sau nu acordul şi permite unui criminal să facă parte din juriul care decide propria soartă.
Reporter: Ambasadorul Israelului la ONU, Ron Prosor, a dat exemple despre implicarea teroristă a Iranului în Orientul Mijlociu şi în lume. Ţări precum Thailanda, Azerbaidjan au reuşit să împiedice atacurile teroriste în ultimul moment, dar ţări precum Bulgaria sau Argentina au cunoscut oroarea terorismului iranian.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21  iulie