Aproape 100 de lideri social-democraţi din ţară şi din Bucureşti urmează să decidă astăzi cine va conduce interimar PSD

Aproape 100 de lideri social-democraţi din ţară şi din Bucureşti urmează să decidă astăzi cine va conduce interimar PSD, după retragerea lui Victor Ponta. Candidează Rovana Plumb şi Liviu Dragnea, care s-a înscris ieri în cursă, după o perioadă de ezitare. Cei doi vor încerca să convingă căt mai mulţi dintre colegii chemaţi la Bucureşti la Comitetul Executiv Naţional. Şansele sunt aproximativ egale, după cum relatează Cătălin Purcaru.
Reporter: Cătălin Purcaru – Cei doi candidaţi pentru conducerea interimară a PSD se situează pe poziţii aproxiamtiv egale. Rovana Plumb a fost desemnată ca preşedinte interimar al PSD de conducerea centrală a social-democraţilor, după ce premierul Victor Ponta a decis să renunţe la şefia partidului. În plus, Rovana Plumb este preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi ministru în Cabinetul Ponta. De asemenea, Rovana Plumb nu are probleme în justiţie. Rovana Plumb promite să susţină în continuare Guvernul condus de Victor Ponta, alături de celelalte partide din coaliţie.
Rovana Plumb: Doresc să vă asigur că vom asculta opiniile fiecăruia dintre liderii noştri, în ceea ce priveşte ce avem de făcut pe perioada verii, de contiunuarea guvernării şi a măsurilor pe care trebuie să le luăm.
Reporter: De cealaltă parte, coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a fost nevoit să renunţe la funcţiile de preşedinte executiv al partidului şi de ministru al dezvoltării, după ce a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”, în schimb Liviu Dragnea pare că are în prezent susţinerea liderilor din teritoriu, după ce aproape o lună a făcut un tur de forţă prin majoritatea organizaţiilor locale ale PSD. Liviu Dragnea promite, la rândul său, că va susţine Guvernul condus de Victor Ponta, dar, în plus, doreşte o reformă a PSD.
Liviu Dragnea: Este nevoie de întărirea partidului, este nevoie de o clarificare a acţiunilor politice din interiorul partidului şi din afară şi de coerenţă în actul de conducere.
Reporter: Se vorbeşte şi despre un candidat-surpriză, dar nu se ştie deocamdată care este numele acestuia.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 iulie