Guvernul va aproba marţea viitoare prima rectificare bugetară din acest an și va fi pozitivă

Guvernul va aproba marţea viitoare prima rectificare bugetară din acest an – a anunţat, cu puţin timp în urmă, primul ministru, în deschiderea şedinţei de guvern. Va fi o rectificare pozitivă – a precizat Victor Ponta. Petruţa Obrejan este la Palatul Victoria şi ne spune mai multe, bună ziua!

Reporter: Petruţa Obrejan – Bună ziua! Premierul Victor Ponta le-a amintit miniştrilor că marţea viitoare, într-adevăr, şedinţa de guvern se va axa în principal pe rectificarea bugetară, o rectificare, de această dată, pozitivă. Victor Ponta spunea că nimeni nu pierde niciun leu, că sunt mai mulţi bani decât s-au trecut în Legea bugetului, însă s-a arătat nemulţumit că există în continuare mai multe ministere care nu şi-au cheltuit bugetele, evident prin intermediul unor proiecte viabile. El i-a urat succes şi noului ministru al transporturilor, Iulian Matache, amintindu-i totodată, că are în buget 13 miliarde, bani pe care ar fi bine să-i investească în infrastructura rutieră şi căi ferate, acolo unde există mare nevoie.

Pe de altă parte, şeful Executivului a abordat şi situaţia tinerei violate la Vaslui, spunând că se solidarizează nu doar cu victima, ci cu toate victimele pentru care nu se face dreptate. El a adăugat doar că dacă mass-media nu ar fi aflat despre acest caz, cei 7 infractori periculoşi ar fi rămas bine-mersi în libertate. În acest context, Victor Ponta i-a cerut ministrului justiţiei, Robert Cazanciuc, să-şi exercite în CSM întreaga autoritate pentru rezolvarea corectă a acestui caz, iar dacă CSM-ul nu va lua nicio măsură, îi aşteaptă demisia, spuând că asemenea fapte nu sunt singulare şi cineva trebuie să tragă un semnal de alarmă.

Realizator: Mulţumesc. De la Palatul Victoria, Petruţa Obrejan.