Autorităţile române salută semnarea la Chişinău a acordului de constituire a noii Alianţe pentru Integrare Europeană

Autorităţile române salută semnarea la Chişinău a acordului de constituire a noii Alianţe pentru Integrare Europeană. Preşedintele Klaus Iohannis şi Ministerul român de Externe şi-au exprimat încrederea că noua alianţă de guvernare va continua şi va aprofunda procesele de reformă, care să asigure parcursul european al Republicii Moldova.

Reporter: Lea Berzuc – „Am speranța că noua alianță va fi una solidă și stabilă, în măsură să răspundă așteptărilor cetățenilor Republicii Moldova și partenerilor europeni, mai ales în ceea ce privește consolidarea instituțiilor statului și materializarea angajamentelor asumate prin Acordurile de Asociere și liber schimb cu Uniunea Europeană”, se arată în mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a reafirmat „susţinerea fermă şi sprijinul României pentru eforturile autorităţilor de la Chişinău în direcţia consolidării drumului spre Uniunea Europeană”, se menţionează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Şi Ministerul român de Externe salută semnarea acordului de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană, acord care pune bazele unei majorităţi proeuropene, în consens cu aşteptările cetăţenilor. „Îmi exprim speranţa că viitorul guvern, format pe acest fundament proeuropean, va avea un program de acţiune ambiţios şi cuprinzător, îndreptat spre continuarea în ritm susţinut a parcursului european al Republicii Moldova, spre aprofundarea reformelor şi consolidarea stabilităţii macroeconomice”, a subliniat ministrul român de externe, Bogdan Aurescu.

Realizator: Maia Sandu este candidatul Partidului Liberal Democrat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. Ea a ocupat funcţia de ministru al educaţiei din 2012 până în prezent. În cazul în care preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va semna decretul de desemnare a Maiei Sandu drept candidat la funcţia de şef al cabinetului de miniştri, aceasta are la dispoziţie 15 zile pentru a veni în faţa Parlamentului cu un program de activitate şi cu lista noului cabinet de miniştri, pentru a obţine votul de încredere al deputaţilor din Republica Moldova.

RADIO FRANCE INTERNATIONALE – 23 iulie