Actualul ministru al educaţiei din Republica Moldova, Maia Sandu, a fost propusă de liberal-democraţi pentru funcţia de premier

Actualul ministru al educaţiei din Republica Moldova, Maia Sandu, a fost propusă de liberal-democraţi pentru funcţia de premier. Candidatura a fost anunţată în aceeaşi zi în care liderii celor trei partide pro-europene de la Chişinău au semnat acordul de refacere a Alianţei pentru Integrare Europeană şi au stabilit obiectivele pentru perioada imediat următoare. Ce îşi propun liberal-democraţii, democraţii şi liberalii ne spune colega noastră Ala Boţan de la Radio Chişinău:
Reporter: Potrivit acordului, prioritatea naţională a alianţei este integrarea europeană. Documentul stabileşte ca prioritate imediată reforma Procuraturii, în consultare cu Comisia Europeană. Liderii Alianţei vor solicita delegarea unei misiuni a Uniunii Europene în domeniul justiţiei, în spiritul şi conform prevederilor şi agendei Acordului de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Printre proiectele coaliţiei nou constituite se mai numără şi adoptarea unei noi Constituţii, conform standardelor europene. Acordul interzice traseismul politic între partidele membre ale Alianţei. Aceasta este a treia Alianţă pentru Integrare Europeană formată după ce Guvernul Gaburici, susţinut de o coaliţie minoritară, şi-a dat demisia la 12 iunie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 iulie