Guvernatorul BNR a apreciat din nou că aplicarea reducerilor de taxe şi impozite prevăzute în proiectul noului Cod fiscal ar fi o eroare

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a apreciat din nou că aplicarea reducerilor de taxe şi impozite prevăzute în proiectul noului Cod fiscal ar fi o eroare. În plus, aceste măsuri nu vor putea să susţină creşterea economică – a mai spus guvernatorul Băncii Centrale.
Mugur Isărescu: Codului fiscal nu-i văd nici un fel de probleme, dar pachetul, pachetul acela de măsuri privind o serie de reduceri de taxe şi de impozite este, din punct de vedere economic şi financiar, inaplicabil. Deci, eu nu văd cum s-ar putea aplica la grămadă, într-un singur moment, şase măsuri de o asemenea dimensiune. Cum putem să aplicăm asemenea măsuri de asemenea dimensiuni fără să negociem cu partenerii noştri? Nici nu cred că ar avea efecte benefice asupra creşterii. Avem deja creştere economică 4%.
Realizator: Mugur Isărescu a criticat şi absenţa unor calcule şi studii privind impactul acestor reduceri asupra deficitelor bugetar sau de cont curent. El crede însă că este loc de negociere, cu ocazia sesiunii extraordinare a Parlamentului, convocată pentru reexaminarea Codului fiscal.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI + 24 iulie