Trofeul de Excelenţă al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, conferit ambasadorului statului Israel în România

Trofeul de Excelenţă al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, însoţit de insigna de aur, au fost conferite ambasadorului Israelului în România, Dan Ben-Eliezer, aflat la finalul unui mandat de cinci ani în ţara noastră. O declaraţie în exclusivitate pentru postul nostru de radio, consemnată de Carmen Gavrilă:
Dan Ben-Eliezer: Mă bucur şi mă simt onorat că am primit Trofeul de Excelenţă din partea Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, ca simbol de recunoaştere a activităţii mele în România. După cinci cani, misiunea mea de ambasador al Israelului în România va ajunge curând la final, însă legăturile comerciale rămân principalul pilon al relaţiilor bilaterale şi mă bucur să remarc un interes din ce în ce mai sporit pentru colaborare din partea comunităţilor de oameni de afaceri din ambele ţări. Mulţumesc Camerei de Comerţ Bucureşti pentru colaborarea pe care am dezvoltat-o pe parcursul ultimilor ani şi care am încrederea că se va intensifica.
Realizator: De altfel, ambasadorul Dan Ben-Eliezer a mai spus că baza relaţiilor bilaterale dintre Israel şi România constă în schimburile economice şi de aceea e nevoie de paşi concreţi, bazaţi pe proiecte clare. Un program anual de misiuni economice specializate, axate pe vizite de lucru, schimb de bune practici şi întâlniri cu autorităţile, realizate cu sprijinul Corpului Diplomatic poate sta la baza concretizării unor proiecte relevante pentru ambele părţi. Mai trebuie spus că, până în prezent, Trofeul de Excelenţă al Camerei de Comerţ Bucureşti a mai fost acordat ambasadorului Chinei, Huo Yu Xen, care şi-a încheiat mandatul în luna ianuarie a acestui an.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI