Vremea caniculară se va menţine şi în următoarele zile

Zi toridă astăzi în aproape toată ţara, cu maxime de peste 38 de grade în mai multe zone. Mâine temperaturile cresc. Pentru acest sfârşit de săptămână au fost emise două atenţionări cu cod portocaliu de caniculă.
Dinu Mărăşoiu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie: Vremea caniculară se va menţine şi în următoarele zile. Vor fi şi judeţe colorate în portocaliu din cauza valorilor de peste 38 de grade. Este vorba de trei judeţe din vest şi altele din sudul Moldovei, iar duminică, va intra şi Bucureştiul în cod portocaliu. În ceea ce priveşte precipitaţiile, ele vor continua să lipsească, exceptând regiunile nordice şi centrale, unde vor fi ploi în averse şi descărcări electrice, poate chiar izolat şi grindină.
Realizator: În judeţele vizate de avertizări au fost deja amplasate mai multe puncte unde se poate acorda primul ajutor. În capitală au fost ridicate 20 de corturi medicale anticaniculă, în mai multe zone cu trafic intens. În judeţul Olt, din cauza căldurii, două persoane au leşinat ieri pe stradă. De altfel, în ultimele 48 de ore, Serviciul judeţean de Ambulanţă a avut peste 130 de solicitări de la persoane care au avut probleme din cauza temperaturilor ridicate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI + 25 iulie