Poligonul militar Cincu asigură cele mai bune capabilităţi de instruire la standarde NATO

Poligonul militar Cincu, din judeţul Braşov, asigură cele mai bune capabilităţi de instruire la standarde NATO, a declarat şeful Statului Major General al Armatei Române, generalul-locotenent Nicolae Ciucă. El i-a vizitat pe cei aproape 200 de militari, români şi americani, care participă la un exerciţiu comun.
Nicolae Ciucă: „În acest moment, Poligonul Cincu asigură cele mai bune capabilităţi de instruire, atingând standardele NATO, permiţând desfăşurare instruirii atât pe palierul virtual, constructiv, cât şi al exerciţiilor cu trageri reale. De asemenea am dezvoltat de curând o capabilitate nouă, aceea de a avea posibilitatea să legăm activităţile care se desfăşoară în Poligonul Cincu cu celealte poligoane similare din Europa şi aici mă refer la poligoanele din Grafenwöhr, Hohenfels şi de asemenea, cel din Novo Selo, Bulgaria. Este o legătură pe fibră optică, care permite transfer de date de mare capacitate”.
La exerciţiul româno-american, care se desfăşoară până în luna septembrie, participă 100 de militari din Batalionul de geniu al Gărzii Naţionale a statului Alabama şi 75 de militari genişti români.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 iulie)