Reabilitarea faţadelor din centrul istoric al Bucureştiului

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, solicită Ministerului Culturii să avizeze regulamentul de intervenţie elaborat de municipalitate încă din 2013 pentru reabilitarea faţadelor din centrul istoric al Bucureştiului. El a precizat că au fost identificate şi inventariate 300 de imobile într-o stare avansată de degradare. Potrivit legii, proprietarii care nu pot să execute lucrările din fonduri proprii pot accesa credite cu dobânzi subvenţionate.
Cornel Pieptea: În special în zona centrală sunt multe clădiri care au devenit un pericol real pentru bucureştenii care se încumetă să treacă prin preajma lor. În cazul în care persoanele care deţin clădirile nu au posibilitatea finanţării din surse proprii, se pot accesa credite cu dobânzi subvenţionate şi garantate sută la sută de către stat, prin Ministerul Dezvoltării, astfel încât aceste lucrări să fie posibile şi în acele cazuri în care proprietarii nu au fondurile necesare pentru realizarea lucrărilor.
Realizator: Viceprimarul Cornel Pieptea a precizat că, după avizarea regulamentului de intervenţie, municipalitatea va trece la elaborarea proiectului tehnic de reabilitare a faţadelor, ne-a transmis redactorul nostru Atena Teognoste.