2015. július 29

A Román Nemzeti Himnusz Napja

A Román Nemzeti Himnusz Napja alkalmából a Milánói Világkiállitáson Románia Napját ünneplik. A román pavilon különböző akciókat szervez az érdeklődés felkeltése céljából a román nép kultúrája, valamint a romániai befektetési lehetőségek iránt.Az eseményen részt vevő román küldöttséget Valeriu Zgonea képviselőházi elnök vezeti, mig a román közszolgálati rádió részéről – amely a kiállitás média partnere -Milánóba utazott Ovidiu Miculescu, a Román Rádiótársaság elnök-vezérigazgatója is. „Úgy látom, hogy mindenki már meggyőződött, hogy a Román Rádió az utóbbi időben jelen van a Románia által szervezett fontosabb hazai és külföldi eseményeken. És ez azért történik igy, mert a Román Rádió komoly partner, a legerősebb romániai közszolgálat és nagyrababecsült partnere az európai és ázsiai köszolgálati médiaszolgáltatásoknak”, hangsúlyozta Ovidiu Miculescu elnök-vezérigazgató. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.29)

A román államfő, miniszterelnök és külügyminiszter üzenete a Román Nemzeti Himnusz Napja alkalmából

Klaus Iohannis államfő a Román Nemzeti Himnusz Napja alkalmából közölt üzenetében úgy értékelte, hogy „a Nemzeti Himnusz a múlt és az alapvető értékek közötti kapcsolat szimbóluma”. A Román Himnusz fontosságát emelte ki üzenetében Viktor Ponta miniszterelnök és Bogdan Aurescu külügyminiszter is. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.29)

Klaus Iohannis államfő elővigyázatosságból küldte vissza a parlamentnek az adótörvénykönyv tervezetét

Klaus Iohannis államfő megjegyezte, hogy a pénzügyi-költségvetési terület iránt tanusitott elővigyázatosságból és felelősségérzésből küldte vissza felülvizsgálás végett a parlamentnek az adótörvénykönyv tervezetét. A Külföldi Akadémiai Kör Román Közgazdászainak Éves Tudományos Konferenciájához intezett üzenetében a román államelnök kihangsúlyozta, hogy „Romániának szüksége van az adócsökkentésre, de nagyon fontos az, amiként ezt kivitelezik. A reális minőségi fejlődés csakis jól  meggondolt gazdasági politikával érhető el, amely túllép a politikai érdekeken és megoldást talál a gazdaság alapvető problémáira”. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.29)

Gabriel Oprea tiz napra átveszi a kormány operativ tevékenységének közvetlen irányitását

Gabriel Oprea nemzetbiztonsági miniszterelnök-helyettes átveszi július 29 és augusztus 9-e között a kormány operativ tevékenységének közvetlen irányitását, ugyanis Victor Ponta miniszterelnök bejelentette, hogy tiz napra szabadságra megy, családjával együtt. E döntést a Hivatalos Közlönyben is közölték. A következő kormányülésre augusztus 19-én kerül sor. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.29)

Rozalia Ganciulescu