Ziua României, organizată de pavilionul României la Expo Milano 2015

Realizator: Pavilionul ţării noastre la Expo Milano 2015 organizează astăzi Ziua României, care coincide cu celebrarea Zilei Imnului Naţional. Conform tradiţiei, fiecare stat care participantă la expoziţia universală îşi alege o zi naţională. Radio România Actualităţi este partener media şi este reprezentată la eveniment de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.
Reporter: Conceptul pavilionului României porneşte de la reinterpretarea arhitecturală a unei locuinţe româneşti tradiţionale integrată în fluxul contemporan prin mijloace moderne de repezentare audio-video. Duminică, 26 iulie, s-a atins numărul-record de 750.000 de vizitatori, potrivit comisarului general pentru România, Georgian Ghervasie.
Georgian Ghervasie: Eu pot spune că pavilionul României, dacă ar fi important numărul de vizitatori, că avem între 4.000 şi 7.000 de vizitatori pe zi, iar atunci când am făcut un sondaj, într-o oră de prânz, am văzut că au fost 1.340 de oameni. Iar noi cred că atragem, pe de o parte, cu acoperişul din stuf, dar şi, pe de altă parte, de parterul care este tehnologizat şi cu filmele respective legate de România, dar şi ceea ce înseamnă activităţile culturale care sunt zilnice.
Reporter: După cum ne-a informat corespondenta noastră Elena Postelnicu, programul special al Zilei României la Expo Milano va începe la ora locală 10:30, cu ceremonia oficială de arborare a steagurilor şi de intonare a imnurilor naţionale şi se va încheia la ora 20:00. După momentul oficial, vizitatorii expoziţiei vor avea ocazia să asiste la un moment artistic de dansuri populare şi să admire costumele tradiţionale româneşti. Tot azi va fi organizat un forum de afaceri şi investiţii, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, la care vor paricipa oameni de afaceri români şi italieni, cu scopul de a dezvolta noi parteneriate de colaborare în domenii în care firmele româneşti şi-au dovedit competitivitatea în plan internaţional, dar şi proiecte ale investitorilor de succes italieni în România. Seara se va încheia cu un concert extraordinar susţinut de Orchestra Română de Tineret, dirijor Cristian Mandeal şi cu participarea sopranei Anita Hartig.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 iulie